Hotline: 041 509 20 25 | Po-Pia 8:00-16:00

KLIMAVISION

GreMi KLIMA, s.r.o.

Kragujevská 9
SK-010 01 Žilina

(+421) 41 509 20 25

Ako správne vybrať klimatizáciu?
  • 24.6.2021
  • Autor: Miroslav Janura

Najčastejšie otázka, s ktorou sa pri výbere klimatizácie stretávame je: ktorá klimatizácia je pre mňa ta správna?

Odpoveď nie je vždy jednoduchá, pretože je potrebné zohľadniť parametre miestnosti a celkovo aj budovy, v ktorej chcete inštaláciu klimatizácie realizovať. Preto odporúčame výber klimatizácie konzultovať s našimi odborníkmi.
My Vám poradíme, aby ste neurobili chybu a vybrali si tú správnu klimatizáciu do bytu či domu.

 

Prvá a základná vec je stanovanie výkonu klimatizácie. S tým poradia naši technici. Berie sa pritom do úvahy hlavne veľkosť priestoru, ktorý chcete chladiť a jeho orientácia na svetové strany. Taktiež veľkosť okien a ich prípadne tienenie. V neposlednom rade je dôležitá aj samotná budova a jej izolácia. S technikom preberiete aj ďalšie otázky ako:

  • vzdialenosť medzi vnútornou a vonkajšou jednotkou klimatizácie
  • prívod elektrickej energie
  • umiestnenie vonkajšej jednotky
  • klimatizáciu na jednu (singlesplit) alebo viacero miestností (multisplit)
  • odvod kondenzu a pod.

Ak máte pôdorys k danému priestoru, ktorý chcete chladiť, komunikáciu to výrazne urýchli. Inak postačí aj rukou urobený nákres či telefonát s nami ;)

Potom je to už o Vašich požiadavkách na klimatizáciu.
Ponuka klimatizácií do bytu alebo domu je pritom pestrá, cenovo dostupná a dokonca aj smart. Poďme sa teda spoločne pozrieť, ako vybrať tú pravú klimatizáciu pre Vás.

 

1.) Je pre Vás dôležité zdravé prostredie?

Ak áno, hľadajte funkcie označené, ako "funkcie pre zdravý a čistý vzduch". Najvyššie modelové rady majú najpokročilejšie funkcie ako napr. UV žiarenie čistiace vzduch, či namŕzanie výmenníka a mnohé ďalšie. No aj najlacnejšia rada našich klimatizácií má aspoň samočistiacu funkciu Self-Clean. To znamená, že každá klimatizácia Haier má určitú funkciu na ochranu zdravia alebo kombináciu takto zameraných funkcií.  Preto aj najlacnejší model klimatizácie značky Haier sa výrazne odlišuje od konkurencie, ktorá takú funkciu nemá. Haier je svetová jednotka v samočistiacich klimatizáciách.

 

2.) Chcete kvalitnú klimatizáciu, ktorá dlho vydrží a funguje?

Haier klimatizácie sú odpoveďou. Haier je totiž svetový výrobca č.1 domácich spotrebičov, ktorý dbá na kvalitu. Má niekoľko vývojových centier po celom svete, kde neustále ladí svoje produkty na základe spätnej väzby aj od nás a našich zákazníkov. A tak dokáže garantovať kvalitu a prinášať inovácie. Na Slovensku je Haier zatiaľ menej známa značka, a preto si za pomerne rozumné peniaze viete zaobstarať naozaj špičkový produkt. 10 rokov záruka na kompresor a 36 mesiacov bežnej záruky sú len špička ľadovca kvality Haier.

 

3.) Chcete pokojný spánok?

Haier klimatizácie sú jedny z najtichších na trhu, preto nie je dôvod riešiť kompromisy, a ak si vyberiete aj ten najlacnejší model Tundra Plus, v nočnom režime máte prevádzková hlučnosť od 20 dB (A). U najvyššej rady začíname na neskutočných 15 dB (A), a ak patríte k ľuďom, ktorých obťažuje tikot hodín (cca 20 dB (A)), veľmi oceníte kvalitu modelov Jade Supermatch, Flexis Plus a novinky Pearl.

 

4.) Obťažuje Vás prievan z klimatizácie?

V štandardnej výbave Haier ponúka niekoľko možností, ako tomuto zamedziť. Najvyššie rady klimatizácií do bytu majú snímač, ktorý sleduje vašu tepelnú stopu a prúd vzduchu vie odkloniť. Lacnejšie riešenie ponúka napr. novinka Haier Pearl, ktorá využíva tzv. Coanda efekt: vzduch je pomocou špeciálnej lamely odklonení na strop, kde dochádza k veľmi efektívnemu zmiešaniu so vzduchom v miestnosti a zároveň neobťažuje ľudí prievanom.

 

5.) Je pre Vás dôležitý moderný spôsob života a chcete mať klímu stále pod kontrolou?

Vyberajte z celej ponuky klimatizácií Haier, pretože všetky klimatizácie sú vybavené Wi-Fi modulom s možnosťou ovládania cez mobilný telefón smart aplikáciou hOn a možno ich pripojiť aj na nadradený systém riadenia Vášho domu. Haier je svetová jednotka v Smart klimatizáciách.

 

6.) Chcete ekologicky šetrnú klimatizáciu?

Haier ako jeden z mála výrobcov ponúka v základných parametroch A +++, čo je momentálne najvyššie hodnotenie v oblasti spotreby klimatizáciou. Tento benefit ale rozhodne nie je na úkor obstarávacích nákladov alebo kvality. Skúste náš bestseller Flexis Plus. Certifikácia Eurovent zaručuje, že údaje ohľadom klimatizácie Haier sú pre EÚ uvedené správne, overené externou spoločnosťou a fungujú. Klimatizácie Haier majú aj niekoľko ďalších certifikátov.

 

7.) Chcete, aby klimatizácia ladila do Vášho interiéru?

V našej ponuke nájdete väčšinou klimatizácie v luxusnej matnej bielej farbe, ale jedine Flexis Plus ponúka aj čiernu variantu v matnom prevedení, ktorú môžete kombinovať aj s naším dotykovým čiernym nástenným ovládačom HW-BA101ABK. Pre milovníkov bežnej klasiky máme v najlacnejšej kategórii klasickú lesklú bielu povrchovú úpravu.

 

8.) Ako rýchlo budem mať svoju klimatizáciu ?

V čase vydania tohto článku máme spravenú skladovú zásobu až 350 ks klimatizácií. Je možné si vyberať z viacerých typov, preto neváhajte a kontaktujte nás.

S výberom klimatizácie Vám radi poradíme, napíšte nám alebo zavolajte +421 41/509 20 20.

 

 

Načítavam